Powered by Blogger.

AhIan WasahIan

Mujahideenz.

Allah | Satu

Masuk dah tahun baru :P

>> Sunday, 1 January 2012

Assalamu'alaikum wbt.

Alhamdulillah. Penat tau x nak decorate and ape serba belog baru ni. Hemm, tu pasal belog lama dah xley buka, kalo try buka, akan keluar ripway.com . Maza? Huhu, ana la a'rif eidhan. ^_^

Hari ni, 1.1.2011 . Ya, ramai dah yang buat entry pasal new year ni kan. Ada yang cite pasal azam masing masing. Ada yang cite pasal pegi tengok bunga api. Ada yang cite pasal betapa gementarnya, x ready-nye nak menjejakkan kaki ke tahun baru ni. Ya macam macam.

Izan, ena pun nak kongsi la sikit, *dah lama x menaip sebenanya. ^_^ * pasal tahun baru ni la. Nak cite azam jugak ke? x, x perlu, biarlah diri ena aje yang tau ape azam ena. Dan ena lebih suka berkongsi dengan Rabb.

Malam ni, ena mengenang siang tadi, semalam, dua hari lepas, tiga hari lepas, dan segala yang lepas lepas. Malam ni, ena terfikir, cuti lama dah, apa yang ena dah buat *transformation* pada diri ena ye? Hemmm ape ya?

Awwalan, ena rasa, ena xleh duk umah lelame sangat. Sebab pe? Hoo limaaza? Ujib ujib ! Hehe, bukan ape, sape yang x suka duk umah kan? Sape sape? Ade ke? Ena bukan x suka duk umah, suka ter-amatlah sukanya. Lakin, ena takut kalo duk umah lelame, sifat ena akan berubah? Sifat? x kena konteks ayat tu* :P Bukan, mungkin jadi 'lagho' sikit. *faham fahamkan sendiri*

Ena pun manusia biasa yang punya keterbatasan marah, sabar dan laen laen. Oke usah dicerita terlalu panjang disini. Ena sebenarnya nak ucapkan taniah syabas kepada UAI dan Zizan. Ya, mereka telah berjaya mengumpulkan ribuan rakyat*cewah, hemm ribuan orang la, di dataran merdeka ek? Ke kat mane? Men hentam je. :P

Memang ramai lah. Bagus. Semalam kan Sambutan Tahun Baru Cina. Jadi macam biasa la kan, maksiat yang berlaku. Mungkin. Bukan maksud ena BIASA tu ape. Tapi Perkara yang sering terjadi lah.

Nah ena sediakan buat antum. Dari youtube ye :P Mungkin ramai da yang tengok. Tapi ena percaya, lagi ramai yang x tengok :)





Ni mungkin permulaan dan pengakhiran entry yang ena buat sebelum pi sekolah esok. Jadi, kalau rajin, follow follow la ya. Hehe, insha Allah ena akan sediakan lebih banyak ilmu perkongsian di masa akan datang. Insha Allah.

Jumpa lagi. Ilalliqa'

Binnabilhuda.Nabihah


0 comments:

Post a Comment

Jazakallah.

Ini yang kita inginkan.

Halwa uzunun :D

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP